Stal Joy en Welsh Terriërs

Ideaal gezinshondje

De Welsh Terriër is een ideaal gezinshondje. Niet te groot en niet te klein. Hij weegt +/-10 kg en is voor iedereen handzaam. Hij is een van de rustigste terriërs, blaft weinig en is kalm in huis. Hij is erg aanhankelijk en knuffelbaar en kan goed met kinderen en andere dieren omgaan. Ze hebben energie genoeg en gaan graag mee wandelen. Ze zijn zeer intelligent en leergierig en daardoor de beste partners voor training en spel.

Daarnaast verhaart hij nauwelijks. Als het krulhaar de wekelijkse borstelbeurt krijgt en een paar keer per jaar getrimd, komt er weinig haar en vuil mee naar binnen. Het blijkt regelmatig dat mensen met een allergie tegen honden wel zonder problemen met een Welsh kunnen leven.

Het is een gezond ras met heel weinig erfelijke problemen en met een gezonde bouw. Geen HD, geen te lange rug, noch te korte of kromme poten, geen te grote kopjes of te korte snoeten, geen ademgebrek of uitpuilende ogen.

Het blijven wel terriërs die zeer slim zijn en niet zo maar uit zichzelf luisteren. Een goede opvoeding moet daarom van begin af aan gegeven worden.

Over onze honden

In 1996 fokte wij ons 1e nest pups van Drentse Patrijshonden, een ons zeer dierbaar ras. Bij onze verhuizing in 1998 naar België zijn wij met deze fok gestopt omdat dit typische Hollandse jachthondenras hier niet bekend was.

Onze Drenten verhuisden met ons mee en we hebben nog vele plezierige jaren met ze mee mogen maken. Ondertussen introduceerde de Duitse Dog zich bij ons en ook daarmee hebben wij, via de mooie en extra sympathieke Viva, enkele jaren de Harlekijn-variant gefokt maar doen dit nu niet meer. In 2016 is Viva op hoge leeftijd bij ons ingeslapen. Wij hebben nog veel prachtige herinneringen van deze lieve vriendin die in haar karakter meer weg had van een mens dan van een hond.

Toen kwamen we in 2011 per toeval in aanraking met de Welsh. Vanwege de fijne eigenschappen, hun koddige gedrag en uiterlijk vielen wij voor dit ras en zo kwam Sammie als 1e Welshje in ons gezin. In 2012 volgde stammoeder Lotje en met haar zijn wij onze Welsh fokkerij begonnen en al 5 generaties verder. Op dit moment hebben we 6 teefjes in ons bezit. Lotje haar (achter)(klein)dochters: Sarah, Puk, Toppie, Ulrike, Fientje en Vera.

 

 

Superlieve en gezonde ouderhonden

Wij streven naar lieve, gezonde en correcte honden. Onze teefjes zijn dan ook veterinair getest op gezondheid en het ontbreken van erfelijke ziekten en hebben een strenge karaktertest met uitstekend resultaat behaald. Al onze puppy’s krijgen deze karaktertest voordat ze naar hun nieuwe baasje gaan. Op deze manier kunnen wij inschatten welke pup het beste past bij welk gezin.

Vanwege onze strenge fokkerij selectie op braaf karakter, komen de pups prima door de testen. Daarnaast selecteren we de ouderdieren op correcte bouw. Je wilt toch ook een leuke hond om naar te kijken én een goede bouw voorkomt gezondheidsproblemen.

De puppy’s

Gelukkige en gezonde honden, dat is wat wij willen en aan onze Welshjes te zien zijn wij hierin aardig geslaagd. Elk jaar krijgen enkele van onze teefjes een nestje. De pups worden allemaal in huis onder onze ogen geboren en groeien daar ook op. Als ze groot genoeg zijn mogen ze elke dag fijn buiten spelen in grote droomkennels met schuilplekken, speelgoed, zachte mandjes, zwem- en zandbakjes en ook zo weerstand opbouwen. Zo komen ze direct in contact met andere honden, mensen, verkeer en alle leven om hun heen. Goed voor hun socialisatie.

Op de leeftijd van 8 weken kunnen de pups naar hun nieuwe baasjes. I.v.m. de Europese rabies wetgeving mogen en zullen wij alleen pups verkopen aan Belgische inwoners.

Wat krijgen ze nog meer?

 • Sint Hubertus officieel stamboom
 • DNA test
 • Chip en Belgische registratie
 • Europees paspoort
 • Garantiecertificaat volgens het Belgisch Koninklijk Besluit 27-04-2007
 • Veterinaire gezondheidscontrole en goedkeuring
 • Uitgebreide karaktertest met gedragsrapport afgenomen door een gedragstherapeut.
 • Alle nodige wormkuren en entingen
 • Voedsel voor de eerste weken
 • Halsbandje met lijn om het 1e wandelen met de baas te leren
 • PuppyPretPakket met o.a. educatief speeltje, knuffie met nestgeur
 • Gratis deelname aan de jaarlijkse WelshWandeling
Onze Welshjes

Bekijk de foto’s en filmpjes en laat je vertederen door deze leuke gezinshond.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen over het ras dan kunt u mailen naar info@lavieenrosehotel.be

Een kleine greep uit de vele foto’s van onze Welsh Terriërs!