Laatste seizoen Ruitervakanties Dutch Joy

In 2017 gaat Dutch Joy voor het laatst haar unieke ruitertochten houden. Voor diegene die nog ooit op de beroemde Dutch Joy paarden gereden wil hebben of voor de ruiter welke nog een keert zo’n prachtige tocht wil maken kan er t/m oktober 2017 geboekt en gereden worden. Hierna blijft Dutch Joy actieve arrangementen in de prachtige natuur van de Ardennen organiseren en ontvangt graag hierbij haar gasten in hun luxe logement. Wandelen, biken, met of zonder uitgezette routes, picknicks, high-tea, bier met kaasplankjes, bitterballenfestijn, koffieproeverijen, dit alles komt in ons pakket en uiteraard met een hoog verwennerij gehalte. Maar ook voor B&B blijft Dutch Joy het vertrouwde adres.

Ook in de endurance blijft Dutch Joy bestaan. Via ons 10-koppige Dutch Joy groomteam blijven er paarden van ons, al dan niet uit onze eigen fokkerij, tot aan het hoogste internationale niveau uitgebracht worden.

Wij willen al onze klanten, waar van het meerderdeel vaste gasten zijn, bedanken voor hun trouwe komst. Jullie waren en betekenden veel meer dan alleen gasten voor ons. Enthousiasme, vrolijkheid, liefde voor het paard en de natuur en ook op persoonlijk vlak werd er gedeeld. Dankzij onze gasten was deze periode aangenaam, heeft het veel voor ons betekend en hebben wij het met groot plezier gedaan. Prachtige herinneringen zijn er. En wij weten dat dit wederzijds is. Onze grote dank!

Om economische redenen heeft DJ besloten te stoppen met de paarden. Belangrijkste oorzaken zijn

– Het rijden met kleine groepen is wel aangenaam en geeft extra luxe voor ruiter en paard maar is erg oneconomisch.

– De kwaliteitsvolle verzorging die wij aan mens en dier geven is kostbaar en wordt met het jaar duurder vooral voeding en energie. Ter info: levensmiddelen en agrarisch voer is in Wallonië duurder dan in NL.

– De langere en koudere winters vragen 2 x meer voeding aan de paarden in vergelijking met het houden van paarden in NL.

– In B betaal je over de paardenhouderij 21 % BTW in vergelijking met de 6 % in NL.

– Daar wij ons logement flink uitbreiden met meer (privé)kamers krijgen wij aanslagen van de gemeente, nutsvoorzieningen en toeristenbond, welke er voorheen niet waren.

– De grootste bottleneck is echter het feit dat wij in 5 maanden onze jaaromzet moeten zien te draaien. Dit daar bijna alle ruiters in de populaire voorjaar en herfstmaanden willen rijden. Ondanks jarenlange campagnes en uitgekiende p.r. voeringen, kregen wij die overige 7 maanden niet goed draaiende.

Wij hebben niet de illusie dat in dit boekingsgedrag er in de naaste toekomst opeens grote verandering gaat komen. Het nog meer verhogen van de tarieven heeft ook zijn grens. Hierdoor haakt er toch een deel klandizie af waardoor het uiteindelijk geen oplossing biedt. Bezuinigen in kwaliteit voor ruitergast of paard willen en doen wij niet. Dat is in strijd met onze visie. Daarnaast draaien Jan en Yvonne steeds meer uren in hun nieuwe bedrijfstak. De daardoor vrijgekomen uren in de ruitervakanties kan alleen door extra personeelsbezetting worden opgevangen doch is financieel niet haalbaar.

De paarden

Onze fantastische en prachtige paarden komen te koop. Jong of geroutineerd, top-endurance of subliem recreatiepaard, sportpony/paard of alles kunnend gezinspaard, alles is aanwezig en allen zijn ze perfect opgegroeid, opgevoed, opgeleid en verzorgd. Allen hebben stamboom en de meeste ouders en afstamming van de hoogste kwaliteit. Ze zijn stuk voor stuk harde knakkers, zeer gezond, beresterk en ook nog eens totaal verkeersmak en prettig in alle omgang en verzorging. Als kers op te taart zijn ze ook nog eens fraai om te zien. Zowel van karakter als uiterlijk zijn het mooie dieren.

Wil jij de eigenaar worden van zo’n Dutch Joy paard, klik dan hier.